nasimebaran3912 yazdı:Sayın yetkili;
öncelikle iyi günler diliyorum. iki sorum olacaktı:
1. duyduğum kadarıyla Eylül 2016 de başvurulan ve değerlendirmesi ertelenen bütün 1001 projeler ret edilmiştir, doğru mudur?
2. bir doktora öğrencisi tezini bir proje olarak Tübitak a sunabilir mi? sunarsa kendisi proje bütçesinden yararlanabilir mi(yani kendisi de maaş alır mı)? ve hangi numaralı proje kapsamında sunmalı?
mhmtmt yazdı:Merhabalar,
Şu an yürütülmekte olan 1001 projesi kapsamında 15.10.2016 tarihinde sistem üzerinden bursiyer eklemesi yapılmıştı; ancak birkaç gün önce onaylandı. Bursiyer, üniversitede yüksek lisans yapan bir araştırma görevlisi ve sigortası hali hazırda üniversite tarafından yatırılıyor.
1. Geçen süre zarfında (Ekim 2016 - Haziran 2017) bursiyere ödeme yapılabilir mi?
2. Zaten üniversite personeli olan, hali hazırda çalıştığı kurum tarafından sigorta ödemesi yapılan bursiyer için sigorta girişi yapılması gerekir mi?
Saygılar
serbulentunsal yazdı:Merhaba,
Devam etmekte olan bir 1001 projemizle ilgili 2 sorum olacak. Yardımcı olabilirseniz memnun oluruz.
1- Yurtdışındaki bir kongre katılımı için kurum hissemizi kullanacağız. Bu kapsamda vize ücretleri de bu kalemden ödenebilir mi acaba ?
2- Proje sonuçlarının yaygınlaştırılması için bir çalıştay düzenlemek istiyoruz. İlgili bütçe kaleminde ödeneğimiz mevcut. Bu çalıştaya yurtdışından konuşmacı davet edip seyahat masraflarını karşılayabilir miyiz bu kalem dahilinde ?
Teşekkürler.
geotaz yazdı:Sayın yetkili,
1002 projesinde doktora öğrencisi olarak bursiyerim.
Proje başlama tarihi ile bursiyer olma tarihim arasında 2 ay var.
(Bu farklılık yazışmalar ve evrak gönderme işlemlerinin uzamasından kaynaklanmaktadır.)
Geriye dönük aylar (2 ay) için burs alabilirmiyim?
Eğer alabiliyorsam, ne yapmalıyım?
Şİmdiden teşekkür ederim.
tudenk yazdı:3001 projesi kapsamında verilen kurum hissesi (Vakıf Üniversitesi) bildiğimiz kadarıyla Ar-Ge faaliyetlerinde kullanılabilmektedir. Buna göre;
1- Ar-Ge Faaliyeti, önerilen proje dışında alınacak olan sarf malzemeleri, makina teçhizatı veya kongre desteğini kapsamakta mıdır?
2- Kur değişiminden dolayı proje önerisinde belirtilen bazı malzemelerin fiyatları yükselmiştir. Oluşan fiyat farkının kurum hissesinden ödenmesi “Esaslara” uygun mudur?
3- Kurum Hissesi dağılım tablosunda belirtilen paylar toplu olarak tek bir Ar-Ge Faaliyeti için harcanabilir mi?
Teşekkürler
zpinar@nku.edu.tr yazdı:Merhaba
3501 programında bursiyer sayısında sınır var mı ve bir yüsek lisans bursiyeri için aylık ödeme ne kadar
proje başladıktan sonra bursiyer ekleme veya çıkarma yapılabiliyor mu?
ELANUR2017 yazdı:Merhaba,
Özel kuruluş olarak üniversite ile ortak başvuru yaptık. 1.aşamayı geçtik. 2. aşamada doldurulması gereken dökümanlarda yer alan 'Özel Kuruluş Mevcut Personeli ile Kamu Kurumu ve Özel Kuruluş Yeni Alınacak Personel Bilgileri Tablosu'n da özel kuruluş çalışanlarını araştırmacı ve yardımcı personel olarak hangi kritelere göre ayırabiliriz?
Bu kişilere ödenmesi gereken aylık maliyetleri nasıl hesaplayabiliriz? Katkı oranı ne demektir? Adam ay oranı ile eşdeğer midir?
Ayrıca tesislerimizde yapılacak denemeler için gerçekleşen maliyetleri hangi madde içinde göstermemiz gerekir?
Şirketimizde bu proje yürütücüsüne ödenecek miktar nedir?
Proje teşvik ikramiyesi özel sektör için geçerli midir?
Fikri ve sınai mülkiyet hak paylaşımı özel sektörün olduğu durumlarda nasıl uygulanmaktadır?
Teşekkürler
ARDEB01 yazdı:Erdoğan yazdı:Merhaba
1001 projesinde bursiyer olacak yüksek lisans öğrencim, aynı zamanda KYK (başbakanlık) bursu almaktaymış. İki bursu birden alabilir mi? Bu durum KYK veya TÜBİTAK için sorun olur mu?
Değerli Araştırmacı,
İki bursu da alabilirsiniz.
Saygılarımızla.
caglayan yazdı:Merhaba,
Ocak 2017'de başvurduğum 1001 projesi olumlu sonuçlandı. Ancak proje değerlendirme sürecindeyken danışman statüsünde çalışacak olan bir hocamız emekli oldu. Emekli olan personeli projeden çıkarmalı mıyız? Eğer çıkarmamız gerekiyorsa sözleşme işlemlerinden önce bunu nasıl yapabiliyoruz ve onun yerine başka bir danışman alabiliyor muyuz?
Teşekkür ederim.
ozancan yazdı:Merhaba,
2229 - Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı ile ilgili uygun bir başlık bulamadığım için sorularımı buradan sormayı uygun gördüm.
D. ETKİNLİGİN PLANLANMASINDA ARANAN KOŞULLAR
11. Eğitim etkinliğinde en fazla 2 eşzamanlı oturumun bulunması
Buradaki koşul tam olarak ne istemektedir? Yani ben 20 öğrenciye eğitim/kurs/seminer veriyor isem bunların 10 tanesini farklı oturuma 10 tanesini farklı oturuma alabilir miyim?
G. ETKİNLİĞE KATILACAKLARIN BELİRLENMESİNDE ARANAN KOŞULLAR
2. Seçilecek katılımcıların farklı okul/kurum/şehirlere göre dengeli dağılımının olması
Gelen başvurularda örneğin 20 başvurunun 12 tanesi İstanbul ili İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinden 4 tanesi Kocaeli ili Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden 4 tanesi de Kocaeli ili Gebze Teknik Üniversitesi'nden geldi. Bunların arasından dengeli bir dağılım olması için nasıl bir seçim yapmamız beklenmektedir?
4. Katılımcıların statüsünün aynı düzeyde olması
Buradaki statüden kasıt nedir seçilecek kişiler öğrenci ise aynı bölümden olmaları, eğitim yılları olarak aynı yılda olması gibi şeyler mi?
baypuam yazdı:Sayın Yetkili;
Çalıştığım Kurumda Proje danışmanlığı görevindeyim. Kurumumuzda çalışan bir akademisyen 3001 projesi yürütüyor ve kendisine gelem e-mail de "ilgili iban hesap bilgilerinin kurumunuzun SİSTEM YETKİLİSİ tarafından kaydedilmesi gerekiyor" şeklinde bilgi e- maili gelmiş. Ben Kurumun SİSTEM YETKİLİSİ kimdir? bunu öğrenmek istiyorum. kolay gelsin saygılar......
projesoru yazdı:Sayın Yetkili,
Proje içerisinde;
- Literatürde olmayan bir alanda içerik ve şekil yönünden bir kitap tasarlanması (tasarı öncesi ilgili alandaki paydaşlardan veriler birincil ve ikincil veriler toplanacaktır.) ve bu kitabın o alandaki öğretmenler ve öğrenciler üzerinde sınanması ve son şeklinin verilmesi planlanmaktadır. Projenin sonuç aşamasında ise ortaya çıkacak nihai ürün olan kitabın basımı planlanmaktadır.
Proje bütçesi içerisinde,
- Öğretmenler ve öğrencilerde sınanacak (son halinden önceki denenecek hali) şekli ve son şekli verildikten sonra basılacak kitap bütçesi nereye yazılmalıdır? Hizmet Alımı uygun yer midir?
- "Proje Çıktı ve Sonuçlarının Paylaşımı ve Yayılımı" tablosu altında "Baskı ve cilt maliyeti 500 TL’den fazla olamaz." ibaresi mevcuttur. Kitap basımı bu kapsama mı girmektedir? Yoksa buradaki baskı/cilt maliyeti çıktıların paylaşımı için yapılacak toplantılardaki cilt maliyetini mi kapsamaktadır?
- Tasarladığımız projedeki "kitap" hem süreç içinde sınanacak hem de ürün olarak planlanmaktadır.
Konu hakkında desteğinizi bekler, saygılarımızı sunarız.
ozancan yazdı:ARDEB06 yazdı:ozancan yazdı:Merhaba,
2229 - Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı ile ilgili uygun bir başlık bulamadığım için sorularımı buradan sormayı uygun gördüm.
D. ETKİNLİGİN PLANLANMASINDA ARANAN KOŞULLAR
11. Eğitim etkinliğinde en fazla 2 eşzamanlı oturumun bulunması
Buradaki koşul tam olarak ne istemektedir? Yani ben 20 öğrenciye eğitim/kurs/seminer veriyor isem bunların 10 tanesini farklı oturuma 10 tanesini farklı oturuma alabilir miyim?
G. ETKİNLİĞE KATILACAKLARIN BELİRLENMESİNDE ARANAN KOŞULLAR
2. Seçilecek katılımcıların farklı okul/kurum/şehirlere göre dengeli dağılımının olması
Gelen başvurularda örneğin 20 başvurunun 12 tanesi İstanbul ili İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinden 4 tanesi Kocaeli ili Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden 4 tanesi de Kocaeli ili Gebze Teknik Üniversitesi'nden geldi. Bunların arasından dengeli bir dağılım olması için nasıl bir seçim yapmamız beklenmektedir?
4. Katılımcıların statüsünün aynı düzeyde olması
Buradaki statüden kasıt nedir seçilecek kişiler öğrenci ise aynı bölümden olmaları, eğitim yılları olarak aynı yılda olması gibi şeyler mi?
Değerli araştırmacı,
Sorunuzu viewforum.php?f=63 linkteki "2229 Lisans ve Lisans Öncesi, Öğretmen ve Öğrencilere Yönelik Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı" başlığının altına yazmalısınız.
Saygılarımızla
Merhaba,
İlgili başlık kilitli olduğu için mesaj yazma imkanına sahip değilim, bu başlığın kilidinin kaldırılması söz konusu olabilir mi?
Dön Araştırma Destek Programları Başkanlığı