mehmetkanik yazdı:Sayın Tübitak yetkilisi,
İlk başvuruda kabul edilmeyen bir projenin yeniden başvurusunda;
1. "Sadece yapılan eleştiriler doğrultusunda" değişiklik yapıp; diğer konularda herhangi bir değişikliğe gitmeden mi başvurulması gerekir?
2. Eleştiriler doğrultusunda yapılan değişikliklere ilaveten, -proje konusu aynı kalmak şartıyla- projeyi daha da geliştirmeye yönelik geniş kapsamlı (proje planını ve bütçeyi de etkileyen) değişikliklerin yapılması halinde de proje 2. başvuru olarak kabul edilebilir mi? Yoksa, bu durumda projeyi yeni bir başvuru olarak göz önüne alıp, ona göre mi giriş yapmak gerekecektir? Tabi ki, tüm değişikler "proje değişiklik bildirim formunda" belirtilecektir.
Teşekkür ederim.
Mehmet KANIK
dilemhizlan yazdı:Merhaba,
Başvurularla ilgili birkaç sorum olacaktı.
1- 2 kere kabul edilmeyen projelerde yeniden başvuru yapabiliyor muyuz acaba? En son başvuruda proje değerlendirme raporunda tüm kriterler hakkında eleştriler yazıldığından projenin Önzgün Değerden yeterli puan aldığını düşünüyoruz. Böyle olunca 3. kez başvurmamız uygun olur mu acaba?
2- Diğer bir sorumda 3. başvuruda projenin değerlendirilmesini istediğimiz paneli değiştirebilir miyiz? Değiştirebilirsek Proje Önerisi Değişiklik Formu'nu da aynı şekilde doldurmamız gerekmekte midir acaba?
3- 100.000 TL'nin üzerinde maliyeti olan bir ekipmanın alımı için ilgili proforma eklense, TÜBİTAK'tan 100.000 TL talep edilip, kalan tutarın kurum desteğiyle alınması kabul edilmekte midir?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
İyi çalışmalar diler
aarzuyigit yazdı:Merhaba,
1001 panelinden dönen bir proje ile 3001 'e başvurabilir miyim?
Teşekkürler
Bugraozen yazdı:Sayin Yetkili,
1001 projemiz, butce istenilen formatta olmadigi icin reddedilmistir. Orneklere bakarak hazirladigimiz butce konusunda, nerede hata yaptigimiz konusunda bize yardim edebilicek bir sorumluya ulasabilir miyiz?
Saygilarimla,
Tesekkurler
volkansezer yazdı:Sayın Yetkili,
Benim de 1001 başvurum kabul edilenler arasında yok. Ayrıca panelist raporlarını da henüz göremiyorum. Eğer revize edip tekrar göndermek istersem, almış olduğum etik kurulu raporunu tekrar almak zorunda mıyım revize başvuru için? 5 eylül başvurusuna kada etik kurul toplanmayacağı için böyle bir durumda otomatikman diğer döneme kalıyor. Benzer sorunlar proforma teklifler için de geçerli, süre her geçen gün azalıyor. Ayrıca panel raporlarına göre karar verildiğine göre neden 2 hafta beklemek durumundayız?
İyi çalışmalar dilerim.
atorbo yazdı:Kabul edilmeyen 1001 projemiz için başka bir proje yürütücüsü ile yine aynı proje için başvuru yapabilir miyiz?
ARDEB yazdı:volkansezer yazdı:Sayın Yetkili,
Benim de 1001 başvurum kabul edilenler arasında yok. Ayrıca panelist raporlarını da henüz göremiyorum. Eğer revize edip tekrar göndermek istersem, almış olduğum etik kurulu raporunu tekrar almak zorunda mıyım revize başvuru için? 5 eylül başvurusuna kada etik kurul toplanmayacağı için böyle bir durumda otomatikman diğer döneme kalıyor. Benzer sorunlar proforma teklifler için de geçerli, süre her geçen gün azalıyor. Ayrıca panel raporlarına göre karar verildiğine göre neden 2 hafta beklemek durumundayız?
İyi çalışmalar dilerim.
Değerli Araştırmacı,
EtkiK Kurul Raporunda, Onay tarihi proje son başvuru tarihi itibarıyla 2 (iki) yılı aşmamış olmalıdır. Aşarsa yeniden almalısınız. Belgenizin aslı TÜBİTAK'ta ise, TÜBİTAK'tan alarak yeni başvurunuza eklemelisiniz.
Saygılarımızla.
mehmet.aygunes yazdı:İyi çalışmalar
2 sorum var:
1) Daha önce 1003 projesine başvurmuştum. Başvuru reddedildi. Aynı projeyi revize ederek 1001 için hazırlıyorum.
Bu durumda da proje önerisi değişiklik formunu doldurmam gerekir mi?
2) Ayrıca Başvuru Formu Çıktısında belirtilmiyor ama Değişiklik Bİldirim Formunu imzalayıp Başvur Formuyla birlikte göndermek gerekir mi?
Saygılar
Dön 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Dest. Pr.