imagener yazdı:Merhaba,
Bir başvurumuz var ve ben halihazırda tübitak doktora bursiyeri olduğum için proje kapsamında bursiyer desteğinden yararlanamıyorum. Ben doktoramı bitirince bursum kesilecek. Projemiz kabul edildiği takdirde, doktoram bitince proje kapsamında bursiyer statüsüne geçebilir miyim acaba?
imagener yazdı:Tekrar merhaba,
bir sorum daha olacak. proje devam ederken dr. ünvanı alan bir kişi araştırmacı pozisyonuna geçebilir mi acaba? eğer geçebiliyorsa önceden yapılması gereken bir şey var mı?
yeozturk yazdı:Merhaba Sayın yetkılı;
Bır kamu kurulusunda kadrolu muhendıs olarak çalışmaktayım.
Bu kurumda bağımlık yapıcı maddelerin analızı ıcın kan ve ıdrar orneklerı rutın olarak çalışılmaktadır. Bız bu orneklerde kurumdan aldığımız resmı ızınle bu maddelerın kullanıcılar uzerındekı bıyokımyasal ve sıtotoksık etkılerını ıncelemek amacındayız.
1 Bu ornekler rutın analızler ıcın alındığından "etık kurul" ıznı almamız gerekır mı?
2 Bu tur bır calısma ıcerıgıyle 1001 kapsamında başvurmak mumkun mudur?
NAZLI BASKAN yazdı:Sayın Yetkili,
Üniversite'de TÜBİTAK 1001 projesinde SGKlı yardımcı personel olarak görev alan doktoralı birisi TÜBİTAK ARDEB projelerine yürütücü olarak başvurabilir mi? Teşekkürler.
Saygılarımla,
catikkaslarreha yazdı:Sayın yetkililer.Ben coğrafya öğretmeniyim ve özel bir kurumda çalışmaktayım.Geliştirdiğim ve prototipinide yaparak derslerimde kullandığım ders materyalinin endüstriyel olarak plastik bir numunesinin yapılması ve bu numunenin seçilmiş bir okulda uygulamasının gerçekleşmesi için SOBAG 1001 destek programına başvurmak istiyorum,mümkünmüdür?Ayrıca çalışmamın hiçbir kurumla ilgisi olmayıp tümüyle kişisel çabaların sonucu olduğundan kişisel başvuru yapmak istiyorum.Bu konudaki mevzuatıda açıklarsanız sevinirim.Saygılar
eccengiz yazdı:Merhaba,
Doktoralı uzman yürütücü olarak 1001' e başvurduğunda PTİ alabilme hakkına sahip midir?
Teşekkürler.
dreyupdogar yazdı:Merhaba
Gülhane Askeri Tıp Akademisinde uzmanlık öğrencisi olarak görev yapan ve uzmanlığı almasına iki yıl kalan Tabip Üsteğmenim.
Hocamla beraber tasarladığımız 1001 projesine hangi kapsamda dahil olabilirim?
Yasal mevzuatta Askeri personel ve Askeri kurumlarla ilgili açık bir hüküm bulamadım.
Saygılarımla
NAZLI BASKAN yazdı:Merhaba,
TÜBİTAK ARDEB projesi yürüten birisi doğum iznindeyken projesini durdurmak zorunda mıdır? Bilgi verebilirseniz sevinirim.
Saygılarımla,
kutluakdag yazdı:2016-Mart ayı başvurularında konferans için seyehatlerde tüm proje boyunca üst başvuru limiti 10,000TL olarak mı değiştirildi? Yoksa bu 10,000TL yıllık üst limit mi?
2015 yılında bu limit 15,000TL olarak alınıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
ersinka yazdı:Merhaba,
Ben, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yüksek mühendis olarak çalışmaktayım. Çalıştığım yerde branşımla alakalı hiçbir personel bulunmamaktadır. Bu yüzden, kurumdan herhangi bir personeli ve kurumu dahil etmeden, şahsi olarak proje başvurusu yapabilir miyim? (Gerekirse kurum iznini alarak) Tek kişi olarak proje yapabilir miyim? Eğer şahsi olarak yapılırsa, ödenek kimin hesabına yatmaktadır?
Dön 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Dest. Pr.