Ozkur yazdı:Merhabalar,
1001 veya 1003 destek programı kapsamında projede yer alıp bursiyer olma durumum var (doktora öğrencisi olarak).
Fakat 1512 destek programı kapsamında teknoparkta "limited şirketi" açtım ve 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle proje bitiyor ve fiili olarak çalışmam sona eriyor. Bu tarihten itibaren şirkette çalışmadığım için herhangi bir maaş bordrom da olmayacak. Yine bu tarihten sonraki tüm şirket işlerini şirkette çalışan personel yapacak.
Ancak şöyle bir durum söz konusu %100 şirket ortağı olduğum için Bağ-Kur primlerimi yatırmaya devam etmem gerekiyor.
TÜBİTAK mevzuatlarına baktığımda tam burs almam için herhangi bir yerde çalışmıyor olmam gerekli yani SGK primimin yatmıyor olması gerekli. Aynı zamanda isteğe bağlı sigorta primi yatırmak tam burs almaya engel değil.
Bağ-Kur primi için herhangi bir madde yer almamakla birlikte yukarıda bahsettiğim gibi SGK primi yatan bursiyerlerin kısmi burs alması gerektiği belirtilmiş. (Benim SGK primim yatmıyor, şirket ortağı olduğum için zorunlu Bağ-Kur primim yatıyor.)
1001 veya 1003 projelerinden herhangi birisinde tam zamanlı doktora öğrencisi olarak çalışacağıma göre tam burs almam mevzuat/yönetmelik açısından bir problem oluşturur mu?
sakura63 yazdı:ARDEB06 yazdı:sakura63 yazdı:ARDEB01 yazdı:Erdoğan yazdı:Merhaba
1001 projesinde bursiyer olacak yüksek lisans öğrencim, aynı zamanda KYK (başbakanlık) bursu almaktaymış. İki bursu birden alabilir mi? Bu durum KYK veya TÜBİTAK için sorun olur mu?
Değerli Araştırmacı,
İki bursu da alabilirsiniz.
Saygılarımızla.
Yeni duzenleme ile proje de calisanlara sogorta yapilacakmis bu kyk bursunun kesilmesine sebep olur mu ogrencimiz istemedigi takdirde bu sigorta yapilmayabiliyor mu? Kyk bursu almasi tubitak arastirma bursunu almasina da engel olur mu kyk bursunu alorsa tubitak arastirma bursundan herhangi bi kesinti olmasina.sebep olur mu
Değerli Araştırmacı,
Projede görevlendireceğiniz bursiyerin sigortalı olması zorunludur. Bursiyerin sigortalılığının KYK bursunu nasıl etkileyeceği hususunu Kredi Yurtlar Kurumu ile görüşünüz.
Kendi sigortasi varsa sizin yapacaginiz sigortayi istememe gibi bi durumu var mi
lilac yazdı:Merhaba,
Projeleri desteklenmesine karar verilen proje önerisi sahiplerinden (proje önerisinde talep edilen bütçeye göre) TÜBİTAK Bütçe Tablosunu doldurmaları istenmektedir. Butce tablosunu doldururken,
1) Panel raporunda onerilen degisiklikler dikkate alinmali mi, yoksa proje onerisinde ek2 formunda onerilen butce ve kalemlerine gore mi doldurulmali? Ornegin, panelistler "Alınması Önerilen Sarf Malzemesi" faslında yer alan bazi kalemlerin "Makine – Teçhizat faslına" alınmasını uygun bulmuşlar. Bu degisikligi yaparak mi butce tablosunu doldurmalıyım?
2) Seyahat giderleri icin talep edilen butcenin tamaminin 1-12 ay arasına yazılması uygun olur mu?
3) Yapılacak seyahatlar konferanslara ve yurtdışındaki işbirlikçilerin programlarına bağlı olduğu için, bu bütçenin 3 yıllık proje süresince tam olarak ne zaman kullanılacağını öngörmek oldukça güç. Bu nedenle, bütçenin tamamını 1-12 ay arasında belirtsek, projenin 2. ve 3. senesinde de kullanmamız mümkün olur mu?
Cok tesekkurler.
plantiko yazdı:Merhaba Sayın Yetkili,
Öğrenmek istediğim konu bu sayfada olduğu için buraya yazmak istedim. Sunmayı düşündüğüm projede 3 yıllık süre için özel şahsa ait bir tarım arazisi üzerinde çalışıcağız. Yaklaşık 1 dönümlük bir tarım arazisi proje çalışması süresince kullanılacaktır. Burada, özel şahsa ait bir "arazi kiralama" giderini projede gösterebiliyor muyuz. Projede bu gideri hangi kalemde göstermemiz gerekiyor. ..Bilgi verebilirseniz sevinirim...
İyi çalışmalar...
denizozer yazdı:Sayın yetkili,
Projemizde yurtdisindan alim yapacağız, arada yurt içi nden aracı firma bulunmamakta.
Bu durumda amerikadan alınacak cihazın gemiye yüklendigi andaki fiyatı Free on board ücreti olacak , bu ücretlerin üzerine %25 gümrük vergisi KDV ve gemi yoluyla sevkıyat ekleyeceğiz. Uygun olur mu? Proforma sadece cihaz ucreti uzerinden verilir mi? verecek kisi cihaz ve sevkıyat ücretini vermek istediğinde bu oran nasıl değişecek? Bu durumda gümrük ve KDV mi eklenecek sadece?
Saygilarimla
Deniz
snrygt yazdı:Merhaba,
1001 projesi kapsamında hizmet alımı yapmak istiyoruz.
Hizmet alımı yaparken hizmet alımı yapmak istediğimiz kişinin herhangi bir ticari kimliği yok. Böyle durumlarda proforma faturayı nasıl alabiliriz? Ya da mutlaka proforma fatura almak zorunda mıyız? Başka bir çözüm yolu yok mudur? Teşekkür ederim.
cemalbay yazdı:CEKA yazdı:Küçük ve orta ölçekli projelerdeki genel fark nedir? Bu farkı sadece bütçe mi belirlemektedir.
Merhabalar bu konu hakkında benimde sorularım var umarım bir an önce cevaplanır, fındık konusunda bir çalışma yapmayı düşünüyorum. Umarım fındık fiyatları seyrini korur..
AAltınkaynak yazdı:Sayın Yetkili,
Projeye bursiyer eklenmesi esnasında gerekli olan belgelerden biri olan müstehaklık belgesi yabancı öğrenciler için de gerekmekte midir?
İyi çalışmalar.
kamilkaraman yazdı:Degerli yetkili,
Yürütücüsü olduğum ve iki araştırmacısı olan bir proje ile 1001 destek programına başvurmuştum.
Proje SOBAG tarafından kabul edildi, ve sözleşme imzalanmak üzere şahsıma gönderildi.
1.
Başvuruyu yapmam ve imza aşamasına gelmesi arasında tahmin ettiğimizden daha uzun bir zaman geçti.
Bu süreçte araştırmacılarımızdan bir tanesi devlet üniversitesinden emekli oldu.
Forumda yaptığım aramada, kendisinin projede kalabileceği, fakat teşvik ödemesi alamayacağını buldum, bu acaba güncel bir bilgi mi?
Bu durumda, yeni bir sözleşme hazırlanıp gönderilmesini talep etmem gerekir mi?
2.
Emekli olan araştırmacımız PTİ alamıyorsa, bu araştırmacı için bütçelendirilen PTİ'yi başka bir kaleme aktarmamız mümkün olur mu?
Alternatif olarak, yine aradan geçen dönemde, bölümümümüze proje konusunda çalışan yeni bir öğretim elemanı alımı oldu. Bu yeni öğretim elemanını, daha önceden çıkarılan bütçe kapsamında, projeye araştırmacı olarak eklemem mümkün mü?
3.
Bu konularda SOBAG ile nasıl iletişime geçebilirim, iletişim bilgilerini bulmakta zorlanıyorum.
4.
Proje kapsamında iki bilgisayar için ödenek çıkarıldı. Fakat aradan geçen dönemde, kurda kaynaklanan artıştan dolayı, çıkarılan bütçeyi tek bir bilgisayar için kullanmayı tercih ediyoruz. Böyle bir değişiklik yapmamız mümkün olur mu?
Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
St30 yazdı:Merhabalar,
Bir 1001 projesinde çalışmayan yüksek lisans bursiyeriyim, Kasım ayı itibari ile projeden ayrılacağım, ancak projeden ayrılmadan, bugün ile bir işte ücretli çalışmaya başlarsam eğer Ekim ayı burs alma durumum ne olur acaba?
İlginize teşekkür ederim.
Dön Araştırma Destek Programları Başkanlığı