nurix yazdı:Sayın yetkili;
1. Satın alacağımız sarf malzemelerini tek tek belirtmeye gerek var mı? Projede gerekli olan sarf malzemeleri için makul toplu bir ücret yazsak olur mu?
2. Satın alacağımız makine ve techizatların proformaları için İnternet üzerinden satış yapan firmaların sayfalarından alınacak çıktılar yeteli olur mu?
İyi çalışmalar
homonkulus yazdı:Sayın Yetkili: Eğitim ve araştırma hastanesinde uzman doktor olarak çalışmaktayım. Biyokimyasal bir molekülün kan düzeyi temelli araştırmamız için kit ihtiyacımız olacak. Bunu bir sarf malzemesi olarak mı kabul etmek gerekir? Bunun için profarma gerekli midir? Teşekkür ederim..
karadayi yazdı:Ben doktora öğrencisiyim ve aynı zamanda üniversitede okutmanım. 1002 projesi yazmak istiyorum. Projede yürütücü olursam burs alabilir miyim?
chelvaci yazdı:1002 Proje yürütücüsünün yabancı olması durumunda, Türkçe dil kursu da uygun maliyet olabilir mi?
ikbalozer yazdı:sayın yetkili,
Şu anda hızlı destek programının bütçesi üzerinde çalışıyorum. projenin çoğu malzemesini firma desteğiyle alacağım için geriye kalan ödeneği araştırmacılar ve yürütücünün kongre masrafında kullanmak istiyordum. ancak 500 tl'yi geçemez ibaresini gördüm. Kongreye katılmak için ödenecek bedeli en fazla kaç lira yazabilirim ve bu kalem için herhangi bşr ek dosya göndermeme gerek var mıdır?
serdarbaysan yazdı:Merhaba,
Bütçede listelenen makine ve teçhizatın proforma faturalarıyla ilgili bir zaman kısıtı var mı? Başvuru tarihinden iki ay önce aldığım bir proforma faturayı kullanabilir miyim?
atopcuoglu14 yazdı:Sayın yetkili size iki sorum olucaktı,
1. Konaklama giderlerinin belgelenmesi gerektiği belirtilmiş, fakat gündelik ile ilgili bu tip bir ibare yer almamakta. Acaba gündelik içinde bu tip belgelendirme zorunluluğu varmıdır?
2. Hazırladığımız projenin saha çalışmaları için anket yapmamız gerekmekte. Araştırma şirketleriyle görüştük fakat verdikleri teklifler proje bütçesinden çok daha fazla. Bu yüzden anketlerin yapılacağı illerde anketör olarak çalışabilecek kişilere bu anketleri yaptırmayı düşünüyoruz. Bu kişilere verilecek ücretleri bütçede hangi kalem altında göstermemiz gerekiyor ve bu ödemeleri belgelendirmemiz gerekiyor mu? Eğer gerekiyorsa bunu belgelendirmeyi nasıl yapabiliriz?
Şimdiden çok teşekkürler, iyi çalılmalar.
cnglkskn yazdı:Sayın yetkili,
Bana gönderilen proforma fatura dolar üzerinden düzenlenmiş. Bütçe ve gerekçesi formuna bunu nasıl yazmam gerekir?
şimdiden teşekkürler.
arz yazdı:Sayın yetkili,
Tübitak Projemizin sonucu olumlu oldu. Bundan sonra nasıl bir yol izleneceğine dair nereden bilgi alabilirim ?
aacioglu yazdı:Merhabalar,
İki sorum olacaktı.
1) Proje kapsamında diğer projelerde de kullanılmak üzere yazıcı ve tarayıcı özellikli fotokopi makinesi almayı planlıyoruz. Bunun bir mahsuru var mıdır acaba? Bir sorun olarak görülürse projenin direk ret edilmesi mi yoksa revize edilmesi mi istenir?
2) Proje başarılı bir şekilde gerçekleştiği takdirde, projede kullanılan materyallerin mülkiyet hakkı proje yürütücüsünde mi yoksa bağlı olduğu kuruma mı aittir?
Teşekkür ederim.
Saygılarımla..
Dön 1002 - Hızlı Destek Programı