selimania yazdı:merhaba 1005 programının idari ve mali bilgiler ile ilgili yönetmeliklere ulaşamıyorum.
Ali yazdı:Bu programa katılabilmek için bir kurum adına mı başvurmak gerekiyor? Kendi başına bir lisans öğrencisi bu programa nasıl başvurur?
Ali yazdı:Peki katılabilmek için; Şirket kurup; O şirket adını göstererek ya da şirket bünyesinde çalışan herhangi doktoralı bir kimse üzerinden başvurma imkanı var mı?
igoncu52 yazdı:1005 programı ile zannedersem ilk defa, yurtdışında imal edilen ürünlerin, özellikle tek tek ve projesine göre imal edilen yatırım malları ve yüksek maliyetli özel makinelerin, yerli olarak özgün tasarımı da yüksek oranda yerli imalatı da Tübitak destekleri kapsamına alınmış oldu. Mevzuatta ilk bakışta tam olarak anlayamadığım bir kaç konu var.
- Diyelim ki; Tübitak test laboratuarlarından birisinde kullanılmak üzere yurtdışından 1 Mi usd bedelle, 18-24 ay teslim süreesi olan bir makine/tesis ithal etmek istiyor. Benim şirketim benzer makine / tesisin imalatçısı olarak Tübitak ın ihtiyacı olan bu makinenin yerli imalatına talip oluyor. 1005 kapsamında yerli tasarımı ve prototip imalatı test ve sertifikalandırılması amacıyla proje destek başvurusu yapmak istiyorum.
a.- 1005 programından tasarım, CAE modelleme ve yazılım için ek personel ve üniversiteden alabileceğim azami destek 200 KTL sadece tasarım desteği mi mi ? Yoksa tüm projenin prototip imalatı için mi bu destek veriliyor ?
Tamamladığım tasarım/ imalat resimlerini Tübitak daki ihtiyaç sahibi son kullanıcıya götürüp ikna edeceğim. Mutabakat sağladıktan sonra Tübitak ile satınalma niyet sözleşmesi imzalamayı planlıyorum.
b.- Ön mutabakattan sonra ürünün prototip imali, test ve sertifikasyonu için farklı bir destek başvurusu yapabilir miyim ? Hangi destekten faydalanabilirim ?
c.- Tübitak ürün ile ilgili kesin kabul ve ödemesini garanti süresi (2 yıl ) sonrasında yapacak. Ödemeyi aldıktan sonra ben de aldığım desteğin geri ödemesini gerçekleştirebilmem mümkün müdür?
Daha önceki bir Tübitak destek başvurumda, ürünün satılmak amacıyla yapılıyor olması dolayısıyla destek kapsamına alınamayacağım söylenmişti.
Yukarıda anlatılan vakanın yerli imalatının destekleme çözümü üretilemediği için her yıl özel tasarım ve tek tek imal edilen makine ve tesis ihtiyacının neredeyse % 100 ün İTHALATI kamu kaynaklarından desteklenmeye devam ediliyor. Halbuki yatırım teşviklerinde;
- ürünün yerli katma değeri ile orantılı olarak artan bir teşvik sistemi uygulanması gerekiyor,
- Satınalmada "Mal alımı yönetmeliği" yerine " ürün geliştirme Hizmeti ile birlikte mal Alamı Yönetmeliği " devreye sokulması gerekiyor.
Bu düzenlemelerin yapılamamış olması yüzden Yerli yatırım malı/ makine imalat sanayi bu güne kadar gelişemedi. Şimdi 1005 programının uygulanması sırasında mevzuat bu eksikliği giderecek çekilde düzenlenip uygulanırsa, sanayiinin orta ve yüksek katma değerli ürün tasarımı ve ihracatını gerçekleştirmesinin önü açılmış olacaktır.
igoncu52 yazdı:son kullanıcının doğruda talebine uygun olarak geliştirilmesine imkan verecek ve böylelikle üretim bandına alınarak yurt geneli veya uluslararası rekabete imkan verecek şekilde sonlandırılmasına katkıda bulunacak 1505 projesi halinde geliştirilmesi beklenmektedir. Pazar değeri düşük olan veya yalnızca belirli bir kesime yönelik, düşük katma değerli ürün veya fikri geliştirilmesini hedefleyen proje konuları 1005 kapsamına girmemektedir. Dolayısıyla belirli bir projenin ihtiyacını gidermeye yönelik yerli proje önerisi 1005 kapsamında değerlendirilmemektedir.
emin_oz yazdı:Bilgisayar mühendisiyim, 2 adet patent başvurum mevcut, 1 patent başvurum üzerinden başvurmak istiyorum. Ancak aileme ait bir gazetede çalışıyorum. ARDEB 1005 programına başvurabilir miyim ?
bgurkanb yazdı:Merhaba Yüksek lisans öğrencisiyim ve Bilim Sanayi ve teknoloji Bakanlığı Teknogirşim desteği ile şirket kurdum. Proje yürütücüsü kendim olmak şartıyla projeye başvurmamda herhangi bir engel var mı?
mustafaz07 yazdı:Milli eğitim bakanlığına bağlı bir meslek lisesinde bilişim teknolojileri öğretmenim. Destek programına bireysel olarak başvuru yapabilir miyim ? ya da okulumun bünyesinde mi başvuru yapmam gerekiyor.
buraksakaci yazdı:Merhabalar 1005 programında alınan cihazlar şirkete mi şahıs adına mı kalıyor? Mesela ben bir spektrum analyzer aldım. Bu şirkete mi yoksa şahsıma mı kalır? Bu programda şirketin tek fonksiyonu imza mıdır?
ARDEB yazdı:mustafaz07 yazdı:Milli eğitim bakanlığına bağlı bir meslek lisesinde bilişim teknolojileri öğretmenim. Destek programına bireysel olarak başvuru yapabilir miyim ? ya da okulumun bünyesinde mi başvuru yapmam gerekiyor.
Değerli Mustafa Bey,
Kamuda çalışan ve en az lisans derecesine sahip olan herkes başvuru yapabilmektedir. Başvuruyu bireysel olarak yapıp, çıktılardaki "Kurum/Kuruluş Yetkilisi" bölümünde İl Milli Eğitim Müdürü'nün imzasını almanız yeterlidir.
Saygılarımızla.
mustafaz07 yazdı:ARDEB yazdı:mustafaz07 yazdı:Milli eğitim bakanlığına bağlı bir meslek lisesinde bilişim teknolojileri öğretmenim. Destek programına bireysel olarak başvuru yapabilir miyim ? ya da okulumun bünyesinde mi başvuru yapmam gerekiyor.
Değerli Mustafa Bey,
Kamuda çalışan ve en az lisans derecesine sahip olan herkes başvuru yapabilmektedir. Başvuruyu bireysel olarak yapıp, çıktılardaki "Kurum/Kuruluş Yetkilisi" bölümünde İl Milli Eğitim Müdürü'nün imzasını almanız yeterlidir.
Saygılarımızla.
Başvuruyu bireysel olarak yaptıktan sonra çıktılardaki "kurum/kuruluş yetkilisi" bölümüne çalıştığım kurum müdürünün (okul müdürü) imza atması projenin kabul edilmesini engeller mi?
Dön 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Pr.