serrdar yazdı:Merhaba,
Bir 1005 destek programı başvurusunda "Danışman" olarak yazıldım. Özel bir şirkette çalışıyorum yüksek lisans mezunuyum. Kurumuma imzalatmam gereken sayfayla ilgili olarak sorularım olacak:
1:Özel şirket çalışanlarının danışman olmaları durumunda destek kapsamında kendilerine herhangi bir ödeme yapılıyor mu?
2:Çalıştığım kurum 30000 personeli bulunan büyük bir şirket ve imzalatılması koşul olarak belirtilen genel müdür veya yardımcısına ulaşmam imkansız, bu durumda kime imzalatmalıyım?
3:Şirketimde yetkili bir kişiye ilgili kısmı imzalatamam durumunda Proje yürütücünün başvurusu geçersiz olur mu?
4: Aşağıdaki maddeyi gören kısım müdürümüz bunu imzalayamayız şeklinde ön bilgi verdi. Süreç hakkında bilgileri olmadığından çekinceli durumdalar. Özel şirketler için bir çalışanlarının böyle bir projede danışman olması olumsuz bir durum oluşturuyor mu?
"Çalışanımızın hakedeceği Proje Teşvik İkramiyesinin(PTI) ihtiyaç duyulması halinde kurumumuz tarafından gerekli vergi kesintileri yapılarak da ödenebileceği"
saygılarımla
Değerli Araştırmacı,
1. Özel kuruluş çalışanının, başka bir kurum / kuruluş tarafından yürütülen proje kapsamında araştırmacı veya danışman olarak yer alması halinde ise bağlı olduğu kuruluşa hizmet alımı kaleminden ödeme yapılabilir. Özel sektör çalışanları PTİ alamazlar.
2 ve 3. Danışmanların da tıpkı Araştırmacılar ve Yürütücü gibi, Kurum/Kuruluş Yetkililerinin imzaları istanmektedir. Özel kuruluşlarda Genel Müdür veya yetki verdiği Genel Müdür Yardımcısı imzalamalıdır.
4. Herhangi bir olumsuz durum söz konusu değildir, ancak üst yönetim tarafından izin verilmesi şarttır.
Saygılarımızla.