ahmetanildindar yazdı:Merhabalar,
2013-2. dönem için göndermiş olduğum proje önerimde hiçbir yerde çalışmayan 3 adet yükseklisans öğrencisini bursiyer olarak kullanacağımı belirttim. Acaba bütçemde toplam bursiyer harcamasına sadık kalmak üzere 3 adet tam zamanlı bursiyer (1500TL/bursiyer.ay) yerine aylık burs ödemesi daha düşük (400TL/bursiyer.ay) olan ar.gör. pozisyonunda bulunan daha fazla bursiyer alabilir miyim?
Teşekkür ederim.
++Ahmet
Erdoğan yazdı:Merhaba
1001 projesinde bursiyer olacak yüksek lisans öğrencim, aynı zamanda KYK (başbakanlık) bursu almaktaymış. İki bursu birden alabilir mi? Bu durum KYK veya TÜBİTAK için sorun olur mu?
uormanci yazdı:Merhabalar,
TUBİTAK BİDEB bursiyeri olan bir araştırma görevlisi, en fazla kaç projede (örn 1001) herhangi bir ücret talep etmeden bursiyer olarak görev alabilmektedir? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
abaki yazdı:Merhaba,
Tıp fakültesinde temel bilimlerde araştırma görevlisiyim. Tıpta uzmanlık yapıyorum. 1001 projesine bursiyer olarak katılabilir miyim?
cnidaria yazdı:Ben bir konuda bilgi almak istiyorum. ARDEB 1001 projesinde doktora sonrası araştırmacı olarak yer almaktayım. haftanın kaç günü gitmekle yükümlüyüm?
babalar1989 yazdı:merhaba ben bir konu hakkında sizlerin fikirlerini almak istiyorum. 1001 projesinde, projede olmayan bir üniversite okuyan öğrenci ye, bursiyer olarak burs verilebilinir mi? tabi bu öğrenci doktora yapıyor. proje yürütücüsü çözüm olarak doktora yapan bu öğrencinin ortak danışmanı olarak bu öğrenciyi bursiyer olarak projeye dahil edebillir mi ?
babalar1989 yazdı:1001 projesinde yüksek lisan öğrencisine verilen burs , doktora öğrencisine verilebilir mi ?
drmustafasahin yazdı:Merhabalar,
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi 4.sınıf öğrencisiyim. Üniversiteme bağlı Betül-Ziya Eren Genom ve Kök Hücre Merkezi’nde TÜBİTAK desteğiyle yürütülmesi planlanan projede aktif olarak görev almaktayım. Bu projede bursiyer olarak yer almak istiyorum. Tıp fakültesi eğitim programı farklılıklarından dolayı diğer fakültelere göre denkliği nasıl değerlendirilecektir. Türkiye’de tıp eğitimini tamamlayıp yurtdışına uzmanlığa giden hekimlere uluslarası denkliğe uygun olması amacıyla doktora bitirmiş ünvanı verilse de ülkemizde eğitimine devam eden hekimlerde bu konu net olarak belirtilmemiştir.Proje kabul edilirse bir sonraki eğitim yılından itibaren yürütülecek ve bu zaman diliminde 5.sınıf olacağım. Başvuruda burs miktarı olarak başvurabileceğim üst sınır nedir? İlginiz için teşekkür ederim.
kenan1835 yazdı:Merhabalar, 1001 destek projeleri hakkında bir sorum olacaktı. Doktora yapmaktayım ve aynı zamanda Tübitak'dan doktora başarı bursu almaktayım. Ancak öğrenim gördüğüm üniversitede araş. gör. veya öğretim görevlisi değilim. Bu bağlamda yazacak olduğumuz 1001 Tübitak projesinde ne olarak görev alabilirim, projede ismimin geçmesini istiyorum. Doktora bursu alacağım için bursiyer olarak görünemem diye biliyorum, yine aynı şekilde Araştırmacı veya Yardımcı araştırmacı olarak da görünemiyorum sanırsam. Bu konuda ne yapmamız gerektiğini bilemiyorum..
İkinci bir sorum, bölümümüzden diğer bir ikinci çalışma arkadaşımız da yüksek lisans yapmakta ve projede çalışacaktır. Burs almak da istemiyor ve bu arkadaşımızı nasıl belirticez..
Yardımcı olursanız çok sevinirim..Şimdiden teşekkürler
Araştırmacı yazdı:Projede belirtilen Bursiyer Yüksek Lisans öğrencileri proje çıktıktan sonra değiştirilebilir mi? Değiştirilebilirse nasıl yapılması gerekir resmi yolla. (Öğrencilerin danışman değiştirmesi veya başka üniversiteye yatay geçiş yapmaları söz konusu olabilir ileride).
Dön 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Dest. Pr.